flyttstadastockholm.se

Flyttstäda Stockholm

FLYTTSTÄDNING STOCKHOLM - LÅS OSS UNDERLÅTTA ER FLYTT

  • Vi utför över 1500 flyttstädningar per år
  • 50% av kostnaden efter RUT-avdrag

Ring vår support

Maila oss

Några snälla ord från våra kunder

5/5
Jag blev jättenöjd med flyttstädningen och med priset! Kan inte mer än tacka teamet på Flyttstäda Stockholm!

Ola S.
Flyttstädning
5/5
Väldigt bra service & kontakt. Även om det skedde en liten anmärkning i besiktningen så kom städpersonalen tillbaka och ordnade detta - helt kostnadsfritt!
Evelina F.
Flyttstädning
5/5
Toppenbra arbete. Personalen städade så himla fint och vi är mer än nöjda med deras insats. Kommer rekommendera er till nära och kära 🙂
Angelica O.
Flytthjälp

Flyttstädning

Flyttstäda Stockholm är ett företag som tillhandahåller städ- och flytthjälp. De tror på flyttstädning och förklarar processen med flyttstädning Stockholm som du bör fundera på när du fattar ett beslut.

Flyttstädning – en nollställning av ytskiktet

Oavsett om de städar en lägenhet eller ett hus, följer flyttstädaren vanligtvis samma checklista. Det beror på att in- eller utflyttningsstädning kräver återställning av bostadens yttersta lager. Det innebär att synliga ytor måste rengöras tillsammans med vissa dolda delar såsom insidan av ugnsplåtar och vitvaror.

Detaljerad checklista för flyttstädning

Flyttstäda Stockholm har tagit fram en detaljerad checklista för flyttstädning. Den här checklistan används av både Flyttstäda Stockholm och dess partner och är en användbar referens för alla som vill städa sitt hem på egen hand. Checklistan är idealisk för hem utan möbler. Vi rekommenderar vår checklista för visningsstädning istället för flyttstädning om du har möbler i ditt hem. Det beror på att när du hyr ut en lägenhet med möbler i andra hand så finns de oftast kvar när städningen utförs. Vi föreslår därför att du använder vår checklista för att utföra en visningsstädning i en möblerad lägenhet istället för en flyttstädning.

Flyttstädning av hus eller lägenhet

Oavsett var du bor – en hyresfastighet eller lägenhet – måste du flyttstäda inför flytten. Denna generiska tjänst ser likadan ut oavsett boendetyp eller form. Du kan dock inte undvika att behöva betala för flyttstädning. Vid flytt uppstår ofta behovet av att städa ytterligare ytor bortom själva huset. Dessa områden kan vara en källare eller garage. Bostäder i olika storlekar kan också kräva ytterligare städtid.

FRÅGOR ELLER FUNDERINGAR?

Flyttstädning dödsbo

Att boka en visningsstädning inför visning av en fastighet är vanligare än att boka flyttstädning. Men oftare lämnar folk sina tillhörigheter bakom sig när de flyttar ut. Detta gör det lättare att schemalägga en visningsstädning inför en eventuell flyttstädning. Eftersom vi redan tagit bort all smuts eller kalkavlagringar går själva flyttstädningen mycket snabbare.

Flyttstädning för en avliden person är annorlunda än vanlig flyttstädning. Reglerna för avdrag varierar mellan de två.

Boka flyttstädning

För att få en kostnadsfri offert eller lära dig mer om att boka flyttstädning kan du kontakta flyttstäda Stockholm genom e post när som helst. Inom någon minut efter att du kontaktat oss får du ett prisförslag samt information om hur du bokar din flyttstädning eller flytthjälp.

Flyttbloggen

Flyttfirma Malmö

Flyttfirma Malmö

Moving Excellence Väntar: Topptips För Att Hitta Den Bästa Flyttfirman I Malmö!  Att flytta till ett nytt hem eller kontor...

September 19, 2023
Att göra rent tvättmaskinen

Att göra rent tvättmaskinen

Att göra rent tvättmaskinen Rengöra tvättmaskinen Svart smuts som fastnat på gummibandet bevisar att tvätten inte har rengjorts ordentligt. Det...

October 22, 2022
Ta bort fläckar från väggar

Ta bort fläckar från väggar

Ta bort fläckar från väggar Tvätta rent väggar Det är viktigt att rengöra väggarna innan du flyttar. Att göra det...

October 22, 2022
Vad kostar flytthjälp?

Vad kostar flytthjälp?

Vad kostar flytthjälp? Vad kostar det att anlita en flyttfirma? Innan du flyttar måste du bestämma vad som är billigast,...

October 22, 2022

Vanliga frågor

Vi har märkt att det finns många funderingar som dyker upp när det handlar om flyttstäd. Därför har vi samlat några vanliga frågor här nedan, som vi dessutom ger svar på.

En flyttstädning ska alltid ses som ett köp av vilken annan tjänst som helst. Det innebär att man ska klaga på flyttstädningen inom skälig tidsrymd. Det finns inte något exakt tidspann för detta.

Men det går exempelvis inte att köparen tar över bostaden, spenderar några dagar där, för att sedan vända sig till dig som säljare och klaga på städningen. När köparen ges tillträde till bostaden, är det köparens ansvar att kontrollera städningen. Säger köparen ingenting, anser man att köparen är till freds.

Tänk även på det här

Om du bokar flyttstädning tidigare än själva tillträdesdagen, kan det vara möjligt att klaga på städningen efter en längre stund, om man kan visa på att bostaden stått orörd mellan datumet för flyttstädningen och tillträdesdagen.

Flyttstädning ska alltid ske i samband med överlåtelsen av en fastighet och det är säljaren som ansvarar för städning, så tillvida man inte kommit överens om något annat i avtalet. När det gäller tidpunkt för tjänsten, ska man försöka förlägga den så nära själva dagen för tillträdet som möjligt.

Det finns inte någon lag som reglerar hur flyttstäd ska gå till när en bostad byter ägare. Istället reglerar man detta i de avtal som upprättas mellan säljare och köpare. Dessa klausuler är ofta standardiserade och det är väldigt ovanligt att man frångår dessa.

Om det uppstår en tvist

Vanligast är alltså att säljaren ombesörjer städningen samt att köparen godkänner den. Skulle det däremot uppstå en tvist mellan säljaren och flyttfirman, ja då är det konsumenttjänstlagen som gäller och eventuella mål kan tas upp i tingsrätten.

En flyttstädning i Stockholm kan kosta allt från 1500 kr och uppåt. Det beror helt och hållet på hur stor bostaden är, om den är på flera våningsplan, vart i landet den ligger, antalet badrum den har, osv.

Flyttfirman kommer be dig som kund att fylla i ett formulär, samt att du kommer få besvara frågor, för att bilda sig en uppfattning om hur din bostad ser ut. Efter det har flyttfirman möjlighet att ge dig en offert via e post.

Det här är det fina i kråksången – du som kund får rut avdrag för flyttstädningen vilket gör att det rent ekonomiskt är mycket fördelaktigt att använda sig av den här tjänsten. Städfirman i Stockholm kan ta med rut avdrag på din offert, så att du ser vad ditt pris blir efter avdraget.

Rut avdraget i Sverige är i dagsläget (2022) på 30% och infördes för att göra det enklare för alla att handla hushållsnära tjänster. Dessutom hjälper det till att skapa jobb i de branscher som berörs av avdraget.

Om du bor i Stockholm och är intresserad av att få pris och boka flyttstäd så bokar man enklast online. Du kan kontakta firmor via e post eller telefon och se vad dom erbjuder. På nätet finns det dock bättre möjligheter att se till att bokningen blir korrekt än om man exempelvis bokar över telefon. Det finns flera företag i Stockholm som erbjuder flyttstädning och skulle en firma vara fullbokad finns det garanterat någon annan som har möjlighet. Var inte rädd för att jämföra pris mellan olika företag, så att du kan få den bästa dealen. Och om du har några frågor, skicka e post eller ring.