flyttstadastockholm.se

Flyttstäda Stockholm

Ta bort fläckar från väggar

Tvätta rent väggar

Det är viktigt att rengöra väggarna innan du flyttar. Att göra det regelbundet är ännu viktigare. Det är dock också viktigt att regelbundet rengöra väggarna på inomhusutrymmen. Flyttstäda Stockholm har många års erfarenhet av flytt och städning. De ger bra tips för alla som vill städa sitt hem på egen hand. De flesta anlitar proffs för att tvätta väggarna under en flyttstädning, men Flyttstäda Stockholm tipsar om att göra det själv med sina tips.

Rengör målade väggar

Vid rengöring av väggar är det viktigt att förhindra att smuts skaver in i ytan. För att börja, använd en torr trasa för att skrubba väggarna. Placera sedan trasan på en mopp eller borste för att rengöra högre områden.

Varje väggfärg kräver specifika instruktioner för rengöring innan du börjar.

För att ta bort fettfläckar från väggar, blanda bakpulver, vinäger och vatten i en sprayflaska. Spraya sedan fläcken och torka av den med en lätt fuktad trasa.

Potatisbaserade fläckar kan tas bort med vatten och mjöl. Att blanda de två tillsammans skapar en pasta som kan appliceras på fläcken. Efter 30 minuter, torka bort fläcken med en trasa.

För att ta bort kritmärken från en målad vägg kan du använda en fuktig trasa fuktad med varmt vatten eller alkohol för att försiktigt torka bort fläcken.

Rengör tapetserade väggar

Instruktioner för tapeter bör kontrolleras innan du försöker rengöra väggarna. Efter att ha kontrollerat dessa instruktioner kan du sedan överväga hur olika typer av tapeter ska rengöras. Tapeter belagda i vinyl tål mycket mer missbruk än vanliga papperstapeter. Rengör alltid dessa ytor med en mjuk trasa för att undvika att skada tapeten.

Tillsätt några droppar tvål eller diskmedel i en rengöringsduk och fukta den med varmt vatten. Använd sedan trasan för att torka tapeten ren från fläckar. Alternativt kan du använda varmt vatten enbart för att rengöra vinyl täckta tapeter.

Papperstapeter är mer ömtåliga och tål inte fukt bra. Att göra ett test i ett dolt område rekommenderas innan du applicerar någon papperstapet. Vissa papper har en skyddande beläggning som tillåter kortvarig fukt exponering. Andra kan torkas av med en knappt fuktad trasa. Torra fläckar på papperstapeter kan ibland raderas med ett sudd.

Använd tvål för att rengöra målade väggar

För att snabbt fräscha upp utseendet på målade väggar, blanda några droppar tvål i lite varmt vatten. Torka sedan väggarna uppifrån och ner när lösningen har applicerats.

. .