flyttstadastockholm.se

Flyttstäda Stockholm

Vad kostar flytthjälp?

Vad kostar det att anlita en flyttfirma?

Innan du flyttar måste du bestämma vad som är billigast, smidigast och roligast: anlita en flyttfirma eller övertyga vänner med snacks och öl? Svaret ligger i att veta kostnaden för att använda en flyttfirma; för att hitta dessa kostnader behöver du få en flytt offert. Att få en offert kräver att man fyller i så mycket information om flytten som möjligt så företaget har lättare att bestämma priset från en flyttfirma.

Den här artikeln tar upp vad man behöver tänka på när du ska välja den billigaste flyttfirman, kostnaden för en flyttfirma och ett rimligt pris för flytthjälp.

Det snabba och enkla sättet att ta reda på kostnaden för en flytt är att fylla i ett prisförfrågan formulär på denna sida. Nedan följer ett längre svar på frågan.

Att anlita en flyttfirma har många fördelar. Den är mer flexibel och rör sig snabbare än om du flyttar själv. Det är också bättre om möblerna du behöver flytta är för tunga att bära. Det är avgörande att man bokar sin flytthjälp tidigt; vi rekommenderar att du bokar 30 dagar innan flytten. Ju tidigare du bokar, desto fler alternativ har du för prisvärda flyttningar och bättre erbjudanden. Olika saker avgör hur mycket det kostar att flytta, till exempel vart du ska flytta och lång sträckan ditt ärr. Det är viktigt att göra grundlig research när man anlitar en flyttfirma. Kontrollera om företaget är legitimt och leta efter recensioner och referenser från tidigare kunder. Vissa flyttfirmor lurar sina kunder och ger dålig service. I det här fallet kan kunder förlora sina tillhörigheter eller uppleva extra kostnader. Genom att enbart fokusera på priset riskerar du att bli lurad av ett företag.

Vad påverkar priset?

Priset på flytthjälp påverkas av många olika faktorer. Dessa inkluderar hur lång vägen är, hur stort ditt nuvarande hem är och hur mycket möbler du har. Frågor som “Hur nära porten kommer flyttbilen?” och “Har du några ömtåliga föremål?” kan göra listan med variabler lång. På grund av detta anpassas alltid flytt priserna för varje specifik flytt.

Jämföra priser

Det är fördelaktigt att få olika erbjudande för flytthjälp för att väga mot  fördelar samt nackdelar. Detta säkerställer också att de kan hjälpa till på flyttdagen. De flesta företag tar ut ett fast pris, men vissa föredrar att ta betalt per timme. Båda metoderna brukar fungera bra. Vanligtvis sker betalningar via faktura. Det är viktigt att veta om flyttfirman är försäkrad. Om deras service orsakar skador på dina tillhörigheter är allting täckt. Det är också tillrådligt att inte använda kontanter när du betalar för tjänster; kolla istället om företaget accepterar kreditkort.

Kostnad för flytthjälp och RUT-avdrag

Flytt kostnaderna bestäms av timpriset för flyttarna. Vad detta betyder är att kostnaden kan variera från 400 kr till 600 kr per timme. Detta pris innebär vanligtvis att någon från flyttfirman sköter omplaceringen och ett fordon som använts under flytten. Dessutom kan vissa flyttfirmor ha en kalkylator på sin hemsida som visar den beräknade slutkostnaden för en flytt. När du begär en offert från en flyttfirma föreslår vi att du frågar efter ett fast pris snarare än ett timpris. Det beror på att viss flytt kräver fler personer och därmed är billigare per timme för ytterligare arbetstagare.

Flyttfirman kan sänka priset genom att använda sig av Rut-avdrag. Detta görs genom att göra avdrag för arbets priset på fakturan. Resten begär företaget sedan av Skatteverket som beviljar betalning. I sin tur betalar kunderna en reducerad skattesats och företaget lägger in den slutliga kostnaden på sina kunders inkomstdeklarationer.

På Skatteverkets hemsida finns ett listat maxtak för både rut- och rutavdrag. Detta anger den årliga kostnaden per person, men det finns ingen övre gräns för specifika fastigheter. Detta möjliggör kostnadsdelning mellan flera personer som bor på samma adress. Innan flyttdagen, kom ihåg att berätta för flyttfirman ifall du redan har begärt en del av dina avdrag. Detta gör det möjligt för dem att korrekt beräkna din sluträkning. Du kan lära dig mer om huruvida en flytt är avdragsgill eller inte genom att läsa den här artikeln.